Posted on Jätä kommentti

Mitä yhteistä on koronalla, kissalla ja mindfulnessilla? Mitä hyötyä on meditaatiosta? Mitä on Purrfulness?

Tiedätkö mitä hyötyä on meditaatiosta ? Oletko joskus ajatellut, että voisit aloittaa mindfulness-meditaatioharjoitusten tekemisen, mutta et ole löytänyt siihen motivaatiota? Olisiko onnellisuus ja terveys hyvä syy aloittaa?

mitä hyötyä on meditaatiosta - meditaatiota voi tehdä kissan kanssa
Purrfulness on meditaatiota kissan kanssa

Mitä yhteistä on koronalla, kissalla ja mindfulnessilla?

Ensinnäkin kaikki tekevät ihmiselle hyvää, paitsi korona.

Toiseksi kaikki kannattaa hankkia, paitsi korona.

Kolmanneksi kaikki on helppo saada, paitsi mindfulness.

Meditaatio tekee sinut onnellisemmaksi ja tyytyväisemmäksi

Mindfulness käännetään osuvasti suomeksi termillä: tietoisuustaidot. Mindfulness antaa eväitä elämänhallintaan ja meditaation tieteellisesti todennetut vaikutukset auttavat sinua onnellisempaan ja terveempään elämään.

Jos kysyt mitä hyötyä on meditaatiosta, niin yksi vastaus on: meditointi tekee sinut onnellisemmaksi!

Mindfulnessia pidetään usein “hörhöilynä” ja sen positiivisia vaikutuksia vain kuvitteluna. Mindfulnessin hyvät vaikutukset voidaan todeta kokemusperäisesti eli empiirisesti. Meditaatiota säännöllisesti harjoittavat ihmiset ovat onnellisempia ja terveempiä kuin ei-meditoivat ihmiset. He kokevat ihmissuhteensa tyydyttävämmiksi ja heillä on vähemmän stressiä ja stressiperäisiä sairauksia.

Aivokuvantaminen kertoo mitä hyötyä on meditaatiosta

Jos mindfulnessin empiirisesti todetut vaikutukset eivät vakuuta, on hyvä tietää, että tieteelliset tutkimukset vahvistavat kokemusperäisiä havaintoja. Meditaation myönteiset vaikutukset on todettu myös lukuisissa tutkimuksissa, joissa on käytetty aivojen kuvantamista, jonka avulla saadaan tietoa aivotoiminnasta.

Aivotoiminnan vilkastuminen erityisesti myönteisiä tunteita käsittelevillä aivoalueilla kertoo meditoimisen hyvistä ja tervehdyttävistä vaikutuksista psyykeen.

Mindfulness-harjoitusten on todettu lisäävän veren virtausta erityisesti aivojen vasemman etuotsalohkon alueella ja vähentävän virtausta oikean etuotsalohkon alueella. Nämä muutokset liitetään positiivisten tunnetilojen lisääntymiseen ja negatiivisten tunnetilojen vähenemiseen.

Aivojen mantelitumake reagoi erityisesti vaikeisiin ja voimakkaisiin tunteisiin ja se on yliaktiivinen stressitilanteissa. Mindfulness-meditaatio vähentää mantelitumakkeen aktiivisuutta ja harmaan aineen tiheyttä sen alueella. Meditaatiolla on siis myös aivofysiologisesti todennettu stressiä lieventävä vaikutus.

Aivojen fysiologiset muutokset meditoivilla ihmisillä osoittavat mm. harmaan aivoaineen tiheyden ja aktiivisuuden lisääntyvän aivosaaren alueella. Aivosaaren toiminnan lisääntyminen kehittää keho-mieli -yhteyttä ja siten edistää tunnetaitojen kehittymistä. Tunnetaitoja ovat esimerkiksi empatia, myötätuto, ystävällisyys ja omien tunteiden hallinta.

Kissaihmisille: Purrfulness on meditaatiota kissan kanssa

Kissafani-lehden tämän vuoden toisessa numerossa kerrotaan Purrfulnessista, mindfulnessista kissan kanssa.

kissafani-lehdesssä on juttu purrfulnessista
Kissafani-lehdessä on juttu Purrfulnessista

Purrfulness on mindfulness-meditaatiota sinulle, joka haluat viettää parasta yhteistä aikaa kissasi kanssa. Purrfulness -meditaatiossa käytetään samanlaisia meditaatioharjoituksia, kuin mindfulnessissa muutoinkin, mutta kissan läsnäolo on voimakkaasti mukana harjoituksissa.

Kissalla on todistetusti positiivinen vaikutus ihmiseen. Kissan silittäminen, sen läsnäolo ja läheisyys on hyväksi mielenterveydelle ja sitä kautta myös fyysiselle hyvinvoinnille. Kissaihmisten on todettu olevan onnellisempia ja terveempiä kuin kissattomat ihmiset. Tutkimustietoa on kertynyt pitkältä ajalta ja lukuisista tutkimuksista.

Mitä hyötyä on meditaatiosta kissan kanssa?

Kun yhdistät meditaation ja kissan läsnäolon tervehdyttävät vaikutukset saat moninkertaisen ilon ja hyödyn. Tässä pätee se, että yksi plus yksi on reilusti enemmän kuin kaksi.

Kissasi arvostaa yhteisiä hetkiänne

Kissan kanssa meditoiminen antaa sinulle ja kissallesi upeita yhteisiä hetkiä, joita kissasikin arvostaa. Kissa on luontaisesti aina hetkssä läsnä ja kissa vaistoaa oletko sinä aidosti läsnä.

Mitä hyötyä meditaatiosta on korona-aikana?

Koetko ahdistusta, pelkoa tai epävarmuutta elämäsi, toimeentulosi, turvallisuutesi tai tulevaisuuden suhteen? Tietoisuustaidot auttavat sinua olemaan enemmän läsnä hetkessä sen sijaan, että murehtisit asioita, joihin et voi vaikuttaa. Asioiden murehtiminen kuluttaa energiaa, ahdistaa ja voi johtaa masennukseen. Ajan myötä ahdistus aiheuttaa myös fyysisiä sairauksia.

kissa ottaa rennosti
Elä hetkessä – älä murehdi sitä, mihin et voi vaikuttaa
Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *